Eli kolmas kansainvälinen leivonnainen vuorossa ja se on hiekkakakku.
Hiekkakakku on Tanskalainen ja muistuttaa paljon pumpulikakkua mutta
ei ihan yhtä "pumpulimainen" vaan hiekkainen, josta nimikin varmaan tulee.
Minulta kyseinen kuivakakku sai nimen konjakkikakku, kakkuun tulevan kakun takia.
Hiekkakakku onnistui hyvin ja muutkin tykkäsivät ja vaikka siihen tuli konjakkia, se ei maistunut juurikaan
muuta kuin antoi tuoksuaan ja hieman konjakin aromia.
Ohje on todella helppo ja yksinkertainen ja löysin monie gluteenittomia ohjeita, eli
hyvä keliaatikon leivonnainen.
kuten kuvasta näkyy värikin oli kuin etelän hiekkarantojen hiekka. Kakku on kyllä
melko kuiva mutta se siinä oli mieleen painuvin ominaisuus.
Tässä ohje:
200g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoa
1.5 dl perunajauhoja
tai
3 dl pelkästään perunajauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
2 rkl konjakkia, viskiä tai portviiniä
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Lisää viski.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan siivilän kautta.
Paista kakkua voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 175 asteessa noin tunti.
helppo ohje ja todella mukava sellainen.
Ja lopputuloskin herkullinen.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.