Tänään oli vuorossa amerikkalainen maissivanukas.
Tällaista en ole koskaan ennen tehnyt tai tätä muistuttavaa, joten opin ainakin
paljon uutta kuten sen että miten tehdään vanukaskakku.
Tästä voin sanoa ettei mikään helppo toteuttaa.
Tein muutamia virheitä, mutta ei lopputulokseen niinkään vaikuttavia.
Tärkein asia joka täytyy muistaa on se ettei heti käännä vanukasta oikein päin
uunista oton jälkeen vaan sen täytyy jäähtyä hyvin ettei vanukas lässähdä.
Amerikkalaisen tästä tekee makeus ja että se on vanukas, sillä Amerikassa vanukkaat on tunnettuja
ja suosittuja leivonnaisia.
Siinä näette lopputuloksen ja vuokana käytetään pientä vuokaa, eikä isoa kuten
tiikerikakkua tehdessä. Pieni riittää loistavasti.
Tässä vielä ohje jota käytin:
5-6 dl maitoa
2 dl maissijauhoja
3 rkl voita tai margariinia
1 muna
1 1/2 dl siirappia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua kanelia
voita tai margariinia vuokaan
(tomusokeria koristeluun)
1. Kiehauta maito ja vähennä lämpöä. Kaada maissijauhot koko ajan sekoittaen
ja jatka sekoittamista noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee,
2. Nosta kattila lämmöltä ja anna sen jäähtyä 10 minuuttia.
Lisää rasva, muna, siirappi, inkivääri sekä kaneli ja sekoita hyvin.
3. Voitele vuoka rasvanokareella. Kaada seos vuokaan ja kypsytä vanukasta uunissa
170 asteessa noin 1 3/4 tuntia.
4. Kokeile tikulla, että vanukas on valmis.
Ota kypsä vanukas uunista, anna jäähtyä hetki ja tarjoa melko
lämpimänä. Ripottele halutessasi tomusokeria päälle.
Ohje ei ole sinänsä vaikea, mutta koko ajan on mietittävä mitä tekee.
Maissivanukas on omasta mielestä melko erikoisen makuinen ja jotkut siitä
ei välttämättä pidä kuten moni perheeni jäsen.
Tässä oli tämän kertainen aihe.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.