Tänään oli vuorossa amerikkalainen maissivanukas.

Tällaista en ole koskaan ennen tehnyt tai tätä muistuttavaa, joten opin ainakin

paljon uutta kuten sen että miten tehdään vanukaskakku.

Tästä voin sanoa ettei mikään helppo toteuttaa.

Tein muutamia virheitä, mutta ei lopputulokseen niinkään vaikuttavia.

Tärkein asia joka täytyy muistaa on se ettei heti käännä vanukasta oikein päin

uunista oton jälkeen vaan sen täytyy jäähtyä hyvin ettei vanukas lässähdä.

 

Amerikkalaisen tästä tekee makeus ja että se on vanukas, sillä Amerikassa vanukkaat on tunnettuja

ja suosittuja leivonnaisia.

P1030401-normal.jpg

 

Siinä näette lopputuloksen ja vuokana käytetään pientä vuokaa, eikä isoa kuten

tiikerikakkua tehdessä. Pieni riittää loistavasti.

Tässä vielä ohje jota käytin:

5-6 dl maitoa

2 dl maissijauhoja

3 rkl voita tai margariinia

1 muna

1 1/2 dl siirappia

1 tl jauhettua inkivääriä

1 tl jauhettua kanelia

voita tai margariinia vuokaan

(tomusokeria koristeluun)

 

1. Kiehauta maito ja vähennä lämpöä. Kaada maissijauhot koko ajan sekoittaen

ja jatka sekoittamista noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee,

2. Nosta kattila lämmöltä ja anna sen jäähtyä 10 minuuttia.

Lisää rasva, muna, siirappi, inkivääri sekä kaneli ja sekoita hyvin.

3. Voitele vuoka rasvanokareella. Kaada seos vuokaan ja kypsytä vanukasta uunissa

170 asteessa noin 1 3/4 tuntia.

4. Kokeile tikulla, että vanukas on valmis.

Ota kypsä vanukas uunista, anna jäähtyä hetki ja tarjoa melko

lämpimänä. Ripottele halutessasi tomusokeria päälle.

 

Ohje ei ole sinänsä vaikea, mutta koko ajan on mietittävä mitä tekee.

Maissivanukas on omasta mielestä melko erikoisen makuinen ja jotkut siitä

ei välttämättä pidä kuten moni perheeni jäsen.

 

Tässä oli tämän kertainen aihe.

P1030403-normal.jpg