Kansainvälinen teema on loppusuoralla, mutta tämä ei sentään ole vielä viimeinen.

Jälleen kerran pääsin suklaavaahdon maailmaan mutta erilaisen.

Ei puolijäinen vaan ihan normaali suklaavaahto.

Kansainvälinen kuitenkin, sillä se on Ranskalainen perinne jälkiruoka.

 

Helppo tehdä, mutta ainoa huono puoli on ettei munien valkuaisia tarvita joten niille täytyy keksiä

muuta käyttöä, ja itse tein niistä marenkia, mitkä sopivat täydellisesti suklaavaahon koristeeksi.

P1030416-normal.jpg

Kuten puolijäinenkin tämäkin sulaasuussa ja maistuu samettiselta.

Ohje on kuitenkin aivan erilainen.

Perheen jäsenet myös tykkäsivät, mutta makeutta ja sukalisuutta tässä riittää.

Ohjeen annoksesta saa 4 annosta.

 

Tämän herkun ohje on tässä:

200g tummaa suklaata (taloussuklaata)

3 rkl tomusokeria

3 rkl vahvaa, suodatettua kahvia

2-3 keltuaista

2 dl kuohukermaa

 

1. Sulata suklaa vesihauteessa.

2. Sekoita joukkoon sokeri, kahvi ja keltuaiset yksi kerrallaan.

Sekoita voimakkaasti kunnes seos sakenee nosta kattila liedeltä.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se jäähtyneeseen suklaaseokseen.

4. Kaada suklaa vaahto annosmaljoihin ja anna seistä kylmässä

(jääkaapissa) noin 1 tunti.

5. Koristele annokset kermavaahdolla (tai käytä mielikuvitusta)

 

nopea ohje ja maukas sellainen ja seuraava leivonnainen onkin

viimeinen kansainvälisyys teemaan liittyen.

P1030417-normal.jpg