Tämän kerran postauksen aiheena on, no vieläkin nuo kansainväliset leivonnais hommat.

Ja tääle kerralle olen tehnyt tiramisun. En olie koskaan ennen tehnyt, enkä edes maistanut,

joten todellakin ihan uusi leivonnainen minulle.

 

Mutta se on italialainen jälkiruoka ja siinä käytetään usein mascarpone juustoa ja savoiardi keksejä.

Ohjeita on monia mutta itse käytin perus ohjetta johon vain vaihdoin perus juuston

mascarpone juustoon jotta saan siitä enemmän italialaisen.

Rakenne on keksi kerros-täyte kerros-keksi kerros ja vielä kerran täyte kerros.

Päälle sitten koristeeksi kaakaojauhoa.

 

Muotoja tosiaan on monia ja koska en löytänyt savoiardi keksejä käytin digestive keksejä.

Nehän ovat pyöreitä niin koska en oikeen tajunnu sitä miten laittaisin ne keksit pohjaksi,

joten minulle tuli kukan muotoinen tiramisu :D

 

Tässä lopputulos:

 

P1030314-normal.jpg

Minun perheessäni tiramisu ei ollut niin suosittu, kuin juustotorttu, mutta kyllä sekin vei kielen mennessään.

Tiramisu ainakin omalle maulle on hieman makea tai ettei voi ottaa montaa tai isoa palaa, ei kuitenkaan

äklömakee kuten kinuski vaan erilailla ja erikoisella tavalla.

 

tässä ohje jolla tein:

 

Pohja:                                                     

16 kpl kaurakeksejä tai 12 kpl digestive-keksejä (käytin digestive-keksejä ja niitä 14 kpl )

 

Täyte:                                                   

2 dl kuohukermaa

1 dl (125g) maitorahkaa

1 dl (100g) maustamatonta tuorejuustoa (tai mascarpone juustoa jota minä käytin)

1 dl tomusokeria

2 tl makeutettua kahvia (eli sokeria seassa)

 

Kahvi kostutukseen:                                                                

1 dl vahvaa kahvia

2 tl sokeria

 

Pinnalle:                                             

2 tl kaakaojauhetta (tai oman maun mukaan)

 

1. Ota esille valmistusaineet, työvälineet ja tarjoilulautanen

2. Keitä 1 dl vahvaa kahvia. Makeuta kahvi sokerilla ja anna jäähtyä

3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku

4. Asettele puolet kekseistä haluamaasi muotoon tarjoilulautaselle.

Kostuta keksit makealla kahvilla ( käytä puolet kostutus kahvista)

puolet täytteestä. Laita uusi keksikerros, kostuta kahvilla ja levitä loput täytteestä pinnalle.

(käytä loppu kahvi kostukseen koska silloin saa oikean kostuisia ja pehmeitä kekseistä)

5. Siivilöi tiramisun päälle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua

(itse laitoin heti)

 

Todella helppoa. Säilytys on tottakai jääkaapissa ja ennen tarjoilua kannattaa laittaa hetkeksi jääkaappiin.

Ja jos jotakuta ihmetyttää mascarpone juusto niin se on tehty italialaisesta lehmän maidosta ja

on hieman happamampaa kuin muut tuorejuustot.

 

Tässä kaikki tällä kertaa.

P1030311-normal.jpg