Nyt on sitten viimeinen osa kansainvälisyys teemaa, ja tein marenkia.

En ole aikaisemmin tehnyt marenkia ja olen kuullut että se on vaikea saada onnistumaan, joten

ajattelin että ei välttämättä onnistuisi.

Itse kuitenkin onnistuin täydellisesti.

 

Muutkin ihastuivat marenkien makuun ja itse myös.Varsinkin keveyteen,

makeuteen ja suussa sulavuuteen.

Marengit ovat tunnettuja ja kansainvälisiä ja kotoisin Ranskasta.

Omasta mielestä karamellin ja keksin sekoitus.

P1030411-normal.jpg

 

P1030414-normal.jpg

 

Marengin suosio varmaankin johtuu sievästä ulkonäöstä, joka nyt tietysti

riippuu siitä miten tekee ja millaisia.

Tunnettu muoto on juuri tuollainen kuten kuvassa olevat.

Käyttämäni ohje:

 

4 kpl valkuaista

2 dl sokeria

(elintarvikeväriä)

1. Varmista että vatkauskulho ja sähkövatkaimet ovat puhtaat ja kuivat. Erottele

valkuaiset keltuaisesta niin ettei keltuaista pääse valkuaisen sekaan yhtään.

2. Vatkaa valkuaiset niin, että vaahto pysyy ylöspäin käännetyssä

kulhossa. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten.

Marenkimassa on valmista, kun se on kiiltävää ja kuohkeaa.

Värjää marenkihalutessasi nestemäisellä elintarvikevärillä.

Jos käytät jauheväriä, sekoita se tilkkaan vettä.

3. Lusikoiseos kevyesti öljytylle, uunipellin päälle levitetylle leivinpaperille.

(voi pursottaa)

Kuivata marenkeja ensin 110 asteessa uunissa tunnin.

Laske sitten 100 asteeseen ja kuivata loppuun,

kunnes marengit ovat kevyitä ja täysin kuivia.

   
   
 

Siinä ohje ja itse käytin nestemäistä elintarvikeväriä ja väriltään keltaista jolloin sain mukavan vaalehtavan keltaisia.

P1030412-normal.jpg

 

P1030413-normal.jpg

 

Tämä kansainvälisyys teema päättyy nyt tähän ja tässä vielä kuvakooste mitä olen tehnyt

 

pizap.com10.8409701986238361399297156968