Nyt on vuorossa kaikille varmasti tuttu, nimittäin patonki.
Kansainväliseksi sen tekee suosio ja Ranskalaisuus.
Varmasti yksi helpoimmista leivonnaisista tehdä ja itse onnistuin hyvin.
Ainoa asia, jonka olisin voinut tehtä toisin, nimittäin viillot olisi täytynyt tehäd juuri ennen uuniin laittoa.
Mutta pikku vikoja ei oteta huomioon, sillä maku oli loistava.
Vastai tehdyn patongin makua ja tuoksua ei voita mikään ja kukapa nyt ei voisi muutenkaan
olla pitämättä patongista ja niin kävi meilläkin.
Tässä vielä tämä helppo ohje:
1 dl leseitä
2 dl kylmää vettä
2 dl haaleaa vettä
50g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
10-12 dl vehnäjauhoja
1. Kaada leseet taikinakulhoon ja kaada 2 dl kylmää vettä päälle. Anna
turvota noin 30 minuuttia.
2. Lisää 2 dl kädenlämpöistä vettä ja hiiva. Sekoita, jotta hiiva liukenee.
3. Lisää suola ja valtaosa jauhoista. Vaivaa taikina kiinteäksi ja
anne sen kohota vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä noin 45-60 minuuttia.
4. Nosta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa se neljään osaan.
Tee kustakin osasta pitkä patonki ja nosta leivät leivinpaperille uunipellille.
5. Tee leipiin muutama viilto terävällä veitsellä.
Anne kohota leivinliinan alla noin 45-60 minuuttia
(viillot voi tehd kohotuksen jälkeen)
6. Paista patonkeja 250 asteessa noin 12 minuuttia
Helppoa vaikka kohotus vie aikaa, mutta hyvää kannattaa odottaa.
Siitä vaan patonkeja tekemään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.