Vanukkaasta päästään sitten aivan toiseen leivonnaiseen, nimittäin

puolijäiseen italialaiseen suklaavaahtoon.

Ja hieman ajattelua vaativammasta vanukan ohjeesta päästään

helppoon ja nopeaan ohjeeseen.

 

Tämä suklaavaahto on helppo tehdä ja yksi suosikeistani tämän hetkisistä leivonnaisista.

Ainoa haastavampi osuus on munien erottelu mutta sekään ei vaadi paljon.

 

Tämä leivonnainen on kotoisin Italiasta, Sisiliasta ja kansainvälisyys ja julkisuus

johtuu Italian suosimista puolijäisistä tuotteista ja keveydestä.

Ja tämä puolijäinen suklaavaahto ei ole poikkeus.

P1030404-normal.jpg

Vaikka kyseessä on vaahto pakastamisen takia se näyttää enemmän ihan kakulta,

mutta maistuu samettiselta vaahdolta.

ohje:

8 munaa

150g pehmeää voita

150g tomusokeria

200g tummaasuklaata (taloussuklaata)

5 rkl cointreaulikööriä

 

1. Erota munien keltuaiset valkuaisita. Pane keltuaiset kulhoon yhdessä voin ja tomusokerin

kanssa. Vatkaa valkoiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai varovasti mikroaaltouunissa.

Kaada suklaa ja likööri keltuaisseokseen.

3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja Kääntele Vaahto varovasti suklaaseokseen.

Kaada seos rengasvuokaan ja pane pakastimeen yöksi.

 

Helppo ohje vaikka luulisi vaikeaksi. Liköörin me korvasimme 1 rkl konjakkia, koska ei ollit likööriä.

Vaahto voi olla kauankin pakastimessa eli hyvä hätävara vieraille jos vain tekee ajoissa.

Itse onnistuin tosi hyvin ja muutkin pitivät kovasti.

Koristelussa voi käyttää omaa mielikuvitusta ja ensi kertaan.

P1030405-normal.jpg