Vanukkaasta päästään sitten aivan toiseen leivonnaiseen, nimittäin
puolijäiseen italialaiseen suklaavaahtoon.
Ja hieman ajattelua vaativammasta vanukan ohjeesta päästään
helppoon ja nopeaan ohjeeseen.
Tämä suklaavaahto on helppo tehdä ja yksi suosikeistani tämän hetkisistä leivonnaisista.
Ainoa haastavampi osuus on munien erottelu mutta sekään ei vaadi paljon.
Tämä leivonnainen on kotoisin Italiasta, Sisiliasta ja kansainvälisyys ja julkisuus
johtuu Italian suosimista puolijäisistä tuotteista ja keveydestä.
Ja tämä puolijäinen suklaavaahto ei ole poikkeus.
Vaikka kyseessä on vaahto pakastamisen takia se näyttää enemmän ihan kakulta,
mutta maistuu samettiselta vaahdolta.
ohje:
8 munaa
150g pehmeää voita
150g tomusokeria
200g tummaasuklaata (taloussuklaata)
5 rkl cointreaulikööriä
1. Erota munien keltuaiset valkuaisita. Pane keltuaiset kulhoon yhdessä voin ja tomusokerin
kanssa. Vatkaa valkoiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai varovasti mikroaaltouunissa.
Kaada suklaa ja likööri keltuaisseokseen.
3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja Kääntele Vaahto varovasti suklaaseokseen.
Kaada seos rengasvuokaan ja pane pakastimeen yöksi.
Helppo ohje vaikka luulisi vaikeaksi. Liköörin me korvasimme 1 rkl konjakkia, koska ei ollit likööriä.
Vaahto voi olla kauankin pakastimessa eli hyvä hätävara vieraille jos vain tekee ajoissa.
Itse onnistuin tosi hyvin ja muutkin pitivät kovasti.
Koristelussa voi käyttää omaa mielikuvitusta ja ensi kertaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.